množstevní sleva

Phoca Cart - complex e-commerce extension
ike68
Phoca Member
Phoca Member

množstevní sleva

Post by ike68 »

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Mám verzi Cart 4 a nejsem schopný přijít na to jak u produktu zobrazit množstevní slevu. Zobrazí se až v košíku.
Volbu Zobrazit slevu produktu mám Ano jak u produktu tak u kategorií a položek.
Ideální by bylo uvedení slevy, nebo aspoň štítek množstevní sleva.
Můžete mi prosím někdo poradit?
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: množstevní sleva

Post by Jan »

Ahoj, množstevní sleva závisí na různých podmínkách a proto se defaultně uvádí až v checkoutu. Je možné ji uvést dříve, ale nemusí to být přesná infomace.

Image

Jsou dvě různé slevy: na produkt a na celý košík. Otázka je, jestli máš zapnutej ten správnej parameter?
If you find Phoca extensions useful, please support the project
ike68
Phoca Member
Phoca Member

Post by ike68 »

Ahoj,
díky za odpověď. Mám zapnuté obě volby, ale u produktu se nezobrazuje.
Image
Zkouším to zde: https://eshop.atevet-medical.cz/index.p ... ourka-10-0
Stačila by mi informace, že produkt nějakou množstevní slevu má. Zkoušel jsem přidat i obrázek, ale taky se nezobrazil.
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

Ahoj, tak to vidím, ten problém je v definici minimálního množství, jakmile se definuje, ty parametery jsou neaktivní. Pokud smažeš minimální množství, pak to můžeš vidět:

Image

Pokud je tam sleva a parametr minimální množství, většinou se ta informace dává do popisu. Tady je prostě problém v tom neukazovat něco, co by mohlo zákzaníka mást nebo mu ukazovat nepravdivé informace. A není to tak jedoduchý, že by se např. přidal nějaký text: při tolika a tolika kusech je cena XXX, problém je, že různý slevy se dají kombinovat, takže produkt může mít např. dvě slevy a tam by už ta informace zase neplatila.

EDIT: ale dívám se do kódu, že už tam mám všechno připraveno pro parameter: ignore_quantity_rule, přidám ho do další verze, bude možné zobrazit tu cenu i když nebude sedět to množství (samozřejmě za předpokladu, že prodejce nepoužije mix slev a zadá správnej popis k produktu). Vždy se ukazuje jen jedna cena, tedy pokud by tam byla sleva pro 10 kusů a sleva pro 20 kusů, ukazuje se vždy nejvyšší sleva, v tomto případě 20 kusů. Tedy i s tímto parametrem by to bylo nepoužitelné při mixu více slev a muselo by se hledat jiné řešení - např. zobrazení informací v popisu.

Image

Image
ike68
Phoca Member
Phoca Member

Post by ike68 »

Díky, už se to zobrazuje. Ale teď se sleva počítá už u jednoho kusu. To minimální množství jsem pochopil, že to bude hlídat počty kusů.
Myslím tím, že se zobrazí standardní cena i cena při zadaném min. množství, aby to zákazníka motivovalo použít vyšší množství. A přidání do košíku by proběhlo na základě násobku množství a ceny podle množství.
Image
V příkladu na obrázku by cena sleva neměla být uplatněna.
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

Ano, to pravdilo tam musí být (těch 10 kusů v pravidlu musí být, aby se cena správně počítala)

Proto jsem psal, že do příští verze zahrnu ten novej parametr, kterej bude ingorovat to pravidlo (ale pouze pro zobrazení u produktu)

Jak to funguje teď:

- momentálně tu cenu lze zobrazit u produktu, ale jen v případě, že sleva nemá pravidlo minimálního množství (odstranit pravidlo sice může pomoct při zobrazení informace u produktu, ale vlastně nedává smysl, protože se pak v checkoutu nebude uplatňovat

Proto přidám parametr na ignororvání toho pravidla pro zobrazování slevy u produktu, což bude znamenat

- že i když cena bude platit např. od deseti kusů, je možné u produktu tuto slevu zobrazit nehledě na to pravidlo množství:

Když bude parameter vypnutej, bude to fungovat jako doteď, sleva se při uplatňování pravidla množství nezobrazí.
Když bude parameter zapnutej, i přesto, že cena platí pro nějaký množství, sleva se zobrazí u produktu (a bude záležet na prodejci, jak slevu pojmenuje, aby nemátl uživatele).

Ale tohle vše bude platit od příští verze (tam bude přidána možnost: Ano - ignoruj pravidlo množství):

Image
Post Reply