Phoca Gallery Button Plugin + návod na třídění kategorií

Phoca Gallery - image gallery extension
vladag10
Phoca Member
Phoca Member

Phoca Gallery Button Plugin + návod na třídění kategorií

Post by vladag10 »

Ahoj,

měl bych asi jeden menší problémek s pluginou Phoca Gallery Button a pak jeden pro mě větší, který mě napadl pro vylepšení mých stránek, ale nejsem schopný si s ním poradit.

Používám Joomlu 3.2.1 s nainstalovanou Phoca gallery 4.0.4.

Takže k té plugině: když vytvořím článek tak většinou do něho vkládám celou kategorii s fotogalerií, tak že kliknu pod článkem na tlačítko Phoca Gallery Image, objeví se okno Vyberte typ, zde vyberu volbu Kategorie a označím všechny kategorie, které sem nepatří. Ale protože vytvářím nové kategorie poměrně často, tak tyto nové kategorie, protože je nemám v kódu článku označené tak se objeví v článcích, které jsem vytvořil dříve. Prosím je nějaká možnost, aby se mě toto nestávalo?

A ten pro mě větší problém: vytvářím na svých stránkách docela veliký Atlas hub a protože zde už mám docela dost fotek hub i s popisy, tak mě napadlo, že by se dalo udělat nějaký jednoduchý klíč pro základní výběr druhů. Fotogalerii atlasu mám rozdělenou nejdřív na skupiny (hřibovité, lupenaté atd.) to mám jako nadřazené kategorie a podkategorie mám již rozdělené na jednotlivé druhy hub které do těchto skupiny patří, zde mám i popis druhu, jak ta houba vypadá, kde roste a tak. Prosím dalo by se nějak v Phoca Gallery nebo v něčem jiném: udělat nějaký formulář, kde bych měl 3, 4, 5... jednoduché parametry pro výběr, jednoduché otázky (např. měsíc kdy jsem houbu našel, jestli má lupeny nebo v jakém lese rostla....) a u každého druhu (v každé kategorii) bych měl klíčová slova, ze kterých by si systém vybral všechny druhy, které podmínkám odpovídají.

Děkuji Vláďa
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Phoca Gallery Button Plugin + návod na třídění kategorií

Post by Jan »

Ahoj,

1) pak jedině upravit plugin a dát tam nějaký pravidlo pro výběr kategorií, který opravdu potřebuješ :idea:

2) No to opravdu nevím, jakým způsobem to nastavit. Napadá mě - nějak to spojit s popisem a pluginem. Popis totiž v sobě může vykonat nějaký plugin kód. Tedy použít popis, do toho vložit vlastní plugin a ten se tam pak vykoná. Phoca Gallery tohle zvládne, problém ale je, že je potřeba napsat nějakej ten plugin přímo pro vlastnosti co tam potřebuješ.
If you find Phoca extensions useful, please support the project
vladag10
Phoca Member
Phoca Member

Post by vladag10 »

Díky za odpověď.
V.
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero