Navíc jsem přišel na další zádrhel (možná kvůli tomu jsi to kdysi zavrhl) - v přehledu fotek se to jeví jako správně seřazený a v pořádku, když ale kliknu na první fotku a začnu prohlížet, tak při přechodu na další snímek mi vynechá všechny ty s ordering 0 a skočí až na 1, a pak teprve listuje správně...
Řazení fotografií
-
fuk
- Phoca Member

Re: Řazení fotografií
Tak v DB jsou bohužel ve sloupci ordering taky nuly. Ale přitom v případě vkládání článků se to reorderinguje správně včetně přečíslování.
Navíc jsem přišel na další zádrhel (možná kvůli tomu jsi to kdysi zavrhl) - v přehledu fotek se to jeví jako správně seřazený a v pořádku, když ale kliknu na první fotku a začnu prohlížet, tak při přechodu na další snímek mi vynechá všechny ty s ordering 0 a skočí až na 1, a pak teprve listuje správně...
- Jan
- Phoca Hero

možná tam bude ještě chybět nějaká metoda k přiřazení nových ordering hodnot ???
If you find Phoca extensions useful, please support the project
-
fuk
- Phoca Member

přesně takhle jsem uvažoval, ale ač jsem si mohl v administrator\components\com_content\controller.php oči vykoukat, na nic jsem nepřišel.
Pracuje se tam s nějakým $fp->ordering = 1(případně 0); a $fp->reorder();, ale to už je bohužel nad moje schopnosti.
Pracuje se tam s nějakým $fp->ordering = 1(případně 0); a $fp->reorder();, ale to už je bohužel nad moje schopnosti.
- Jan
- Phoca Hero

no pár funkcí už jsem v joomle vystopoval... bohužel to zabere třeba pár dnů, který nemám
sotva stačím odpovídat na fóru 
-
fuk
- Phoca Member

je mi to jasný, času není nikdy dost. Tak asi zkusím vložit svoje naděje do uživatele CYCO, který tu řeší stejný problém a nabídnul ti poslání řešení, až/když na to přijde... Můžu tě poprosit, jestli bys mi pak výsledek taky poskytnul? Díky moc.
- Jan
- Phoca Hero

Zkusím nezapomenout 
-
fuk
- Phoca Member

Hrozně se omlouvám, že s tím pořád otravuju.
Dá se prosím udělat nějaký hodně hrubý odhad, kdy se podaří prosadit z feature request "Parameters: Ordering of newly added image - first or last"? Chystám se rozjet jeden web, kde to celkem kriticky potřebuji. Jde mi o to, jestli to bude spíš třeba za měsíc, nebo spíš za rok...
Díky moc a ahoj.
Dá se prosím udělat nějaký hodně hrubý odhad, kdy se podaří prosadit z feature request "Parameters: Ordering of newly added image - first or last"? Chystám se rozjet jeden web, kde to celkem kriticky potřebuji. Jde mi o to, jestli to bude spíš třeba za měsíc, nebo spíš za rok...
Díky moc a ahoj.
- Jan
- Phoca Hero

Bohužel žádný hrubý odhad nedokážu udělat... sotva zvládám odpovídat na příspěvky ve fóru (jinak za otázky se samozřejmě neomlouvej, od toho tady fórum je)...upřímně tipuju, že to prostě v tuto chvíli nezvládám a to i z toho důvodu, že jsem zatím ani nenašel náznak způsobu jak to udělat ... vždy je tam nějakej háček ...

-
fuk
- Phoca Member

Vymyslel jsem si takovou variantu brod, kterou zkusím popsat - třeba se to někomu bude hodit.
Jde o to, že hlavní problém se seřazením fotek je při počátečním vložení většího množství fotek. Při dalším vkládání dejme tomu 5 fotek se už dá s úspěchem využít toho, že se dá všem 5 fotkám přiřadit v backendu 0 (v řadícím sloupci) a oni se hodí všechny na začátek.
Takže ten začátek řeším tak, že přes phpmyadmina seřadím fotky ručně - tzn. SQL:, kde X je počet již vložených fotek+1.
Stejně se ale těším na to, až si budu moct řazení zvolit v menu...
TF
Jde o to, že hlavní problém se seřazením fotek je při počátečním vložení většího množství fotek. Při dalším vkládání dejme tomu 5 fotek se už dá s úspěchem využít toho, že se dá všem 5 fotkám přiřadit v backendu 0 (v řadícím sloupci) a oni se hodí všechny na začátek.
Takže ten začátek řeším tak, že přes phpmyadmina seřadím fotky ručně - tzn. SQL:
Code: Select all
UPDATE jos_phocagallery SET ordering=X-orderingStejně se ale těším na to, až si budu moct řazení zvolit v menu...
TF
- Jan
- Phoca Hero

pokud těch fotek moc není, pak je lepší využít ordering box pro rychlou změnu pořadí než phpadmin, pokud jich je ovšem víc, pak je phpmyadmin asi nejrychlejší cestou